Artic Cat je jedan od najvećih svetskih proizvođača vozila za sve tipove terena (All Terrain Vehicles ili ATV), Side by Side (ROV/UTV) i motornih sanki, koji postoji više od 50 godina.

Kompanija je posvećena obezbeđivanju kvalitetnih, robusnih i vodećih proizvoda u svojoj klasi kako za industriju tako i za korisnike koji zahtevaju visoke standarde i isplativost proizvoda. ARTIC CAT proizvodi i vozila koja se koriste širom sveta, a zastupljeni su u više od 30 zemalja putem distribucione mreže koju čini više od 1.000 dilera.

ARCTIC CAT stalno poboljšava svoje usluge i proizvode i trudi se da svojim klijentima ponudi što kvalitetnije usluge i proizvode. U tom cilju, 2003. godine kompanija je uvela sistem upravljanja kvalitetom i uspela da dobije sertifikat po standardu ISO 9001:2000/13. Kompanija Artic Cat Vam nudi najraznovrsniji spektar serija i modela ATV vozila. U ponudi su TRV vozila, vozila namenjena mlađoj populaciji, srednja veličina atv, puna veličina, radni atv, robusniji bob i takmičarska vozila.

O MODELIMA

TRV serija ima 4 modela sa motorima snage od 500 do 1000 ccm. Ono što odlikuje sve motore je da svi imaju električno ubrizgavanje i da su jednocilidrični, izuzev modela 1000 ccm koji ima pak dva cilindra u V resporedu. Karoserija dolazi u dve boje, crvena i zelena, za sve modele, osim 550 ccm koji je ili crn ili beo. Naravno, prenosni sistem kod ovih modela poseduje pogon na sva četiri točka sa reduktorom i automatski prenos brzina.

ARV vozila namenjena mladjima imaju dve opcije u pogledu kubikaže motora i to 90 ccm i 150 ccm. Ova vozila prilagođena su u potpunosti uzrastu za koji su namenjena, pre svega ograničenjem maksimalne brzine do 25 km/h i pogonom na dva točka. Osnovna ideja proizvođača u ovom slučaju je da se razvije pasija od malih nogu prema atv vozilima kada se najbrže i uči i prihvata novo gradivo.

Modeli za takmičenje imaju crnu boju sa atraktivnim narandžastim detaljima, koji mu daju agresivni i sportski izgled. Motori imaju dve opcije 700 ccm i 1000 ccm. Pomenuti modeli vole i toplo i hladno vreme, bez razlike. Ono što ih izdvaja su veliki hladnjak i specijalan termostatički ventilator koji dopuštaju vožnju na većim visinama uz konstantan dotok goriva i lakše startovanje na većoj hladnoći.

Modeli srednje veličine variraju od 300 do 500 ccm. Postoje tri modela u ponudi i svi poseduju vizuelno izuzetan digitalni merač brzine i opciju dve boje karoserije, tamno zelena i crvena.

Sport model dolazi u jarko zelenoj boji sa motorom veličine 450 ccm. Sam izgled ovog modela odlično se slaže sa samim imenom i ne krije svoju pravu sportsku prirodu. Ogibljenje je posebno podešeno tako da krotite krivine sa uvećanom sigurnošću pri većim brzinama. Dvostruka stop svetla svima daju do znanja gde se nalazite u svakom mometnu vožnje, dok svetla za unazad odlično osvetljavaju put, radi dobre sigurnosti.Radni atv, kao što sam naziv navodi, koristi se u najrazličitije svrhe od poljoprivrede do prenošenja gabaritnih stvari pomoću zadnjeg gepeka od kvalitetne plastike nosivosti do max 135 kg. Gepek ima otvaranje koje olakšava utovar stvari i ima funkciju lakšeg istovara nagibom na dole. Odlične vozne karakteristike, vešanje i klirens čine ga podobnim i radim da odgovori na sve vaše zahteve.

Big Bore poseduje nosače nosivosti do 45 kg napred i do 90 kg nazad, napravljene od super kvalitentnog metala sa lakim skladištenjem stvari za tren oka. Farba i dizajn su atraktivni, ali istovremeno jako kvalitetni i dugotrajni.