Glastron je bila je jedan od prvih proizvođača čamaca od fiberglasa. Bob Hammond, Bill Gaston, Bob Shoop i Gui Voodard osnovali su kompaniju 14. oktobra 1956. u Austinu u Teksasu. Prodata je kompaniji Genmar Holdings devedesetih, a proizvodnja je premeštena u Minesotu. Glastron je poznat po inovacijama u dizajnu trupa broda, uključujući dizajn trupa Akualift i „SSV“, od kojih je poslednji i danas u upotrebi.

Glastronovi čamci “Glastonburi” predstavljeni su u filmu o Jamesu Bondu- Live and Let Die. Potera brodom snimljena je u Luizijani oko irskog područja Baiou. Glastron je za film izgradio dvadeset i šest čamaca, od kojih je sedamnaest uništeno tokom proba. Scena skoka glisera preko zaliva, snimljena uz pomoć specijalno konstruisane rampe, nenamerno je postavila Ginisov rekord u to vreme sa preletenih 34 metra.

Iza svakog Glastron-a stoji čamac sa pričom – jedinstvenom, priča puna uspomena i preplanulih linija za koje želimo da traju zauvek. Ponosni na dugi niz godina, čineći svaki trenutak jedinstvenim, Glastrom sa svojom dugo tradicijom i izvanrednim kvalitetom, ponosno zauzima mesto među najprestižnijim nautičkim brendovima. Širok spektar veličine I modela sigurno će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.

Svako novootkriveno prijateljstvo, otkriveno odredište, savršeno očuvano za kasnije sećanje sa Glastron čamcima. Inspirisani lepim trenucima i letnjim zalascima sunca, Glastron kombinuje osnovne američke zabave: porodičnu zabavu, surfovanje i ribolov, čineći svaku avanturu, novom plovidbom  i nezaboravnim iskustvom.

 

 

Glastron modeli

DECK BOAT STERNDRIVE

GTD 205
GTD 225
GTD 245
  
 

DECK BOAT OUTBOARD

GTD 180
GTD 200
GTD 220
GTD 240

 

SKI & FISH OUTBOARD

GTSF 180
GTSF 200
  
 
 

SKI & FISH STERNDRIVE

GTSF 185
GTSF 205

SKI & FISH OUTBOARD

GTD 205 SURF
GTD 225 SURF
GTD 245 SURF