Za samo šest godina, Highfield Boats je postao vodeći proizvođač aluminijumskih RIB čamaca. Osnovana 2011. godine, Highfield Boats razvila se u svetskog graditelja čamaca sa kompletnom linijom čamaca sa krutim trupom na  naduvavanje (RIB). Highfield sada nudi male čamce od 2.4 m, sve do pune linije teških RIB-ova koji su se odmomaćili na svakom okeanu. Sa trgovcima i distributerima u 38 zemalja, Highfield Boats je postao najbolji izbor širom sveta za porodice, jahting klubove, čak i za međunarodne marince.

Čamci na naduvavanje sa krutim trupom RIB, sa ekskluzivnim aluminijumskim trupovima, mogu pratiti njihovo projektno nasleđe do australijske linije Swift Boats. Razvijeni da bi se nosili sa teškim uslovima koji se nalaze duž Velikog koralnog grebena, Swift kruti brodovi na naduvavanje su poznati po svojoj izdržljivosti i performansama.

Vrhunski proizvodni pogon kompanije Highfield nalazi se u Weihai, Kina. U okviru evropskog menadžmenta objekat pokriva 10.000 kvadratnih metara, zapošljava 200 zaposlenih i usvojio je najnovije tehnologije koje garantuju proizvodnju najboljih RIB-ova koje novac može kupiti.