Rinker plovila se proizvode još od 1945 godine. Danas Rinker proizvodi sportska plovila i krstarice u rasponu od 5 do 13 metara.

Kao dodatak kvalitetu, doslednosti i pouzdanosti što odvaja Rinker od ostalih na tržištu je da svaki Rinker koji se proizvede ima više standardne opreme i moguće dodatne opreme od bilo kog plovila u svojoj klasi. Ovo direktno prelazi u VREDNOST za naše korisnike – bolje plovilo za isti novac. Rinker je zato apsolutno vodeći u vrednosti svojih plovila.

Rinker je deo Nautical Global Group (NGG). Nautical Global Group se diči održavanjem i negovanjem profesionalnih odnosa između naših proizvođača, ovlašćenih zastupnika i krajnjih korisnika. Pre prihvatanja isporuke jednog Rinker plovila ovlašćeni zastupnik Rinkera obavlja niz usluga da pripremi Vaše plovilo za vodu – ključan trenutak, kako bi se obezbedilo da ćete uživati u Vašem novom plovilu.

NGG je četvrti najveći proizvođač brodova u SAD. Uz razumevanje tržišta potrošača, dilerske mreže, zadovoljnih korisnika i decenijsko iskustvo u inovacijama u brodogradnji, NGG nudi svetu “brod za svačiju strast“.NGG nudi inovaciju, kvalitet i vrhunsku uslugu „nautičkim“ entuzijastima širom sveta.NGG je ponosni proizvođač i Godfrey pontonskih čamaca (Sanpan, Aqua Patio, Sweetwater, and Parti Kraft), Hurricane otvorenih čamaca, Polar Kraft aluminijumskih ribarskih čamaca i Rinker krstarica i sportskih čamaca.

O MODELIMA

U modelima tipa EX susrešćete se za agilnijim odzivom gasa i jačim motorima što znači više snage u ma kojem broju obrtaja motora.

Isto tako veća efikasnost znači više vremena na vodi tj. povećana autonomija plovila na vodi tokom vožnje koja je tiša i mirnija. Umanjili smo i vreme provedeno na održavanju vozila sa novim antikorozivnim pogonom i motorima dizajnirajući ih tako da bolje podnose surove uslove u slanoj vodi i vodu uopšte. Motori koji su u ponudi su Mercruiser Sea Core i Volvo Ocean X serija.

Enterijer  nosi obilje vrhunskih materijala obrađenih najnapradnijim tehnologijama preciznog sečenja, vrhunski TV set i najviše mesta u pogledu visine kabine. Neke od prednosti u toj klasi plovila koji krase EX seriju: tapacirung otporan na flekanje, jak bluetooth sistem, držači za čase od nerđajućeg čelika, do 16 slojeva fiberglasa radi ojačanja, frižider sa ledomatom i još mnogo toga. Kontrolu plovila u 140 tačaka, da bismo se uverili da ste dobili samo najbolje od onoga što nudimo u Rinkeru. U sportskim čamcima serije MTX i QX brenda Rinker, susrećete se sa najnovijom tehnologijom u dizajniranju, bogatom standardnom opremom i superiornim upravljanjem koje ste Vi želeli. Rinker je najstariji Američki brend plovila koji od osnivanja pa do dan-danas neprestano proizvodi plovila. Kvalitet je bitna karika u lancu stvaranja jednog Rinkera.

Plovila se proizvode u Americi od strane stručnih i sposobnih majstora korišćenjem samo najboljih materijala, što je uostalom odlika svih top brendova danas na tržištu. Prilikom dizajniranja držimo se tradicije koja je bogata i duga, sa elementima koji mame uzdahe.

Detalji na samom plovilu su pravljeni od nerđajućeg čelika, najboljeg tapacirunga koji se može kupiti. Ukrcavanje na jedan Rinker QX otkriva kvalitet koji se danas retko susreće. S obzirom da govorimo o sportskim plovilima, od samog nacrta do proizvodnje držimo fokus na perfomansama koje smo zamislili i obećali našim klijentima.