SAVER je nastao u mestu Gioiosa Marea 1986. godine, podstaknut iskustvom u dizajniranju i proizvodnji korita za čamce, vlasnika Giuseppe Sorbera.

Volja da se prave plovila, poštujući stare tradicije u građenju plovila, sa obučenim ljudstvom i novim tehnologijama je donela brendu slavu kako na domaćem terenu, tako i u internacionalnim “vodama”. Prvi modeli su bila plovila otvorenog tipa, da bi postepeno prešli na plovila sa kabinom, što je dalje vodilo modelima tipa walk around i fisher.

Saver je porodični posao, koji se vodi u Piranu na preko 6000 m kvadratnih sa uskostručnom radnom snagom, specializovanom za svaki sektor posebno.

O SERIJAMA

Plovila marke Saver idu od modela 520 open koji je najmanji do samog vrha ponude 330 sport, uglađenog kruzera koji pripada srednjoj-velikoj klasi.  Pri konstruisanju plovila

Saver uvek ima tri stvari na um  koje su okosnica ideologije fabrike, a to su: kvalitet, dogovečnost i sigurnost. Sva korita prave se u skladu sa filozofijom komfora na vodi.

Pored toga imaju poseban premaz koji omogućava postizanje zavidne brzine, manju potrošnju i mekoću kod glisiranja. Koncepti u nastajanju su walk around i fisher.Prvi za one koji se ne odriču komfora na vodi, ali isto tako žele kabinu gde mogu provoditi vreme i drugi za ribare.

Razgranata mreža dilera po celom svetu je tu za Vas da pomogne da izaberete plovilo po vašoj želji, ali i da pruži pomoć i savet u svakom trenutku.