Davne 1957. godine Henry Jeanneau, inače pasionirani ljubitelj aviona i automobila, došao je na ideju da se bavi plovilima gledajući jedan gliser koji je prolazio pored njegovog prozora.

Konstruisao je drveno korito i sa tim čamcem učestvovao na tada najprestižnijoj nacionalnoj trci Pariza, koja je trajala 6 sati. Osvojio je trku i zvezda je rođena, počevši kao pasija jednog zanesenjaka. Već sledeće godine konstruisao je prvo korito od fiberglasa znajući koliko je bitno pratiti nove tehnologije i materijale u korist većeg kvaliteta i bolje upravljivosti.

Danas, jednako kao i na početku rađanja ovog brenda, velika pažnja usmerena je na unapređenje materijala koji se koriste, kao i na tehnologije kao što su upotreba joystika, AST-assisted sail trim, sistem za lakše pristajanje itd. Činjenica da je Jeanneau danas zastupljen u 150 zamalja širom sveta govori u prilog tome da je brend među vodećim fabrikama za proizvodnju plovila u svetu nautike. U gami plovila postoje 5 osnovnih linija: Cap Camarat, Merry Fisher, Leader, Velasco i NC koji će zadovoljiti najrazličitije zahteve i potrebe potencijalnih kupaca.

O SERIJAMA

Duh linije Cap Camarat je rođen sa modelom Cap Camarat 575, davne 1980 godine , nazvan „ 4×4 terenac za more“ njegovi kvaliteti u pomorstvu su bili takvi da je odmah postao legenda. Danas je linija Cap Camarat postala međunarodna referenca u motornim čamcima za sport i slobodno vreme. Bilo da je namenjen krstarenju, pecanju, sportovima na vodi ili vikend putovanjima Cap Camarat nudi sa svoje 4 linije za svakoga ponešto. Izaberite jedan od ovih modela u ponudi: Walk around, Central console,Day cruiser ili Bow rider.

Jeanneau kreira novu liniju, Cap Camarat Bow rider. Inspiriran skandinavskim dizajnom i pametno prilagođen za upotrebu na Mediteranu, CC Bow rider linija savršeno odgovara svim interesima i stilovima života, a harmonično kombinuje relaksaciju i vodene sportove. CC Bow rider se proizvodi u dužini od 5.48 m do 7.5 m.

Preko 30 godina istorije! Opseg Cap Camarat Central Console, sa svojim lakim manevrisanjem je savršen za ribare i one koji vole da budu blizu događanja. Ova linija je istovremeno stabilna i brza, izgrađena za porodična druženja. CC Central Console se proizvodi u dužini od 4.65m do 8.37m Cap Camarat Day Cruiser je višenamensko plovilo koje je takođe odlično za duža krstarenja. Ovaj visoko modularni porodični brod sa svojim elegantnim linijama, postigao je preciznu ravnotežu između stila, udobnosti i sigurnosti. CC Day Crusier se proizvodi u dužini od 6.4m do 7.35m.

Cap Camarat Walk around – krstarenje, skijanje na vodi, ronjenje, ribolov … sve su to mogućnosti na brodu CC Walk around. Ovu liniju karakterišu modeli sa stabilnim, moćnim trupovima. U potpunosti iskoristite veliku površinu sunčane i udobne unutrašnjosti. CC Walk around se proizvodi u dužini od 5.48m do 10.57m.

Merry Fisher je jedan od najprodavanijih čamaca ikada napravljenih. Prodali su se na desetine hiljada komada, a vlasnici iz celog sveta uživaju u jedinstvenim karakteristikama ovog izuzetnog plovila. Na području Evrope postao je polazna referenca za dobar dizajn i raznolikost korišćenja plovila koja ima više namena od porodičnog putovanja u slobodno vreme do broda namenjenog pecanju. Linija poznata po svom dizajnu, performansama, ali i udobnosti na brodu.Merry Fisher se proizvodi u dužini od 5.79m do 8.9m.

Leader je sinonim elegancije, luksuza i performansi koji samom pojavom izaziva divljenje. Sportska linija i uglađeni dizajn ovog plovila je esencija imena Leader – predvodnik. Glavne karakteristike za ovu liniju su: sportsko korito visokih performansi, elegantan i savremen dizajn, svetao i inovativan izgled enterijera. Leader se proizvodi u dužini od 9.23m do 14.3m.

Samo ime po sebi, Velasco, je poziv na plovidbu morem koji garantuje dobru zabavu za celu porodicu. Brz i siguran, porodično plovilo Velasco svojim luksuzom i komforom pruža sve što se očekuje od jednog Jeanneau-a. Kada bi ga opisali u tri reči: Flybridge – udoban životni prostor, bezbedno kretanje na palubi, prostor sedišta/galerije sa vidljivošću od 360° Velasco se proizvodi u dužini od 11.43m do 13.7m.

Ideja o NC – u prvi put „stavljena je na papir“ 2009. god. kao novi koncept (NC- New Concept) plovila sa terasom na moru. U potpunosti otvoren ka spoljašnjosti, NC koncept sadrži najnovije inovacije za poboljšanje kvaliteta života na brodu i dobru organizaciju spoljnog i unutrasnjeg prostora. Sa elegantnom siluetom i savremenim dizajnom, NC linija nudi novu viziju sa unutrašnjim brodskim motorima od 9 do 14 metara, koja je i sigurna i elegantna. Tri glavne tačke za ovaj koncept su: panoramski pogled na more i izuzetno svetao enterijer, salon i kuhinja na jednom nivou sa direktnim pristupom kabini, direktan pristup iz kabine sa bočne strane ka palubi.