Kao kompanija koja se bavi motorima generalno, ne čamcima, godinama smo se spremali za ovo. Ostali nikada nisu ni imali šanse. Nijedan motor ne može da se meri sa Suzukijevom tehnologijom snažnih 4 -taktnih motora koji su laki i snažni, a koji danas oplemenjuju čamce, motore, ATV i kola širom sveta.

Iskustvo je proisteklo od nepokolebljive namere fabrike da razvija 4-taktne motore. Drugi proizvođači su pokušavali sa 2-taktnim motorima, eksperimentisali, da bi se prilagodili strogim zahtevima u vezi sa zagađenjem vazduha, dok je Suzuki ostao postojan u svom naumu. I stoga, bezrezervno, proizvođač nam nudi svoje najbolje, 4-taktne motore koji su savršeni za plovila današnjice. Rezultat je najveća serija motora od 2.5 konja do V6 motora sa 350 KS , dobitnika IBEX nagrade za inovaciju 2017. godine. Brojeći ukupno 30 modela, gama motora Suzukija poseduje poslednju tehnologiju i napredne funkcije koje mogu doći samo od fabrike kao što je Suzuki, pravog pobornika i zaljubljenika u 4 – taktne motore.

Iako smo možda stigli do „kraja puta“ postignutim kvalitetom i pouzdanošću, nismo prestali da poboljšavamo naše motore. Očekujte još tiše, bolje i ekonomičnije motore ubuće od nas, jer mi to svakako očekujemo. Mreža dilera se stalno proširuje radi bolje saradnje sa Vama, lakše nabavke delova i prateće opreme.

Pioniri smo u korišćenju offset pogonskog vratila koje poboljšava ravnomernu raspodelu težine smanjenjem veličine samog motora kao i pomeranjem težišta motora napred što rezultuje većom snagom, smanjenjem vibracija i dobarim balansom. Pomenuta osovina kod Suzukija dozvoljava Vam korišćenje veće elise što rezultuje većom snagom u svakom datom momentu vožnje. Svi motori od modela 70 DFA pa nadalje opremljeni su ovom osovinom. Vanbrodski motori Suzuki takođe poseduju dvostruku redukciju stepena prenosa kako bi obezbedili veću snagu i ubrzanje, maksimizirajući performanse motora.

Što se tiče tehnologije, Suzuki motori imaju upravljački lanac koji je lak za održavanje, jer nema zamene kaiša i štelovanja. Na duge staze to znači značajna sredstva ušteđena na račun održavanja. „Troll mode“ kod Suzukija omogućava odličnu kontrolu brzine motora pri malim obrtajima i nalazi se kod modela DF40A/50A/60A/70A/80A/90A. “Dual prop” sistem poseduje motor DF 350A inače još poznat pod nazivom kontra rotirajući propeleri.

Ovaj sistem pruža zbog već pomenutih propelera besprekornu stabilnost. Suzuki je razvio poseban antikorozivni premaz koji pokriva sve nezaštićene delove motora od aluminijuma, čime se povećava životni vek motora.

Pomenimo još varijabilno otvaranje ventila, sistem za smanjenu potrošnju goriva koji predviđa potrebnu količinu goriva da se stigne do cilja, koristeći savremene računare i senzore čime smanjuje potrošnju čak do 45%. Ono što bismo posebno istakli je činjenica da od modela DF9,9A pa nadalje motori poseduju direktno ubrizgavanje. Iako ova činjenica sama po sebi ne govori mnogo, a znajući da kod drugih brendova tek motori duplo veće snage imaju dir. ubrizgavanje, ona dobija na relevantnosti i težini. Poslednje dostignuće fabrike Suzuki na polju vanbrodskih motora je motor DF350A,V6 sa 4,4 l, inače ovogodišnji (2017) dobitnik nagrade na polju inovacija NMMA. Ovaj istinski biser vanbrodskih motora nastao je kao odgovor na sve veću potrebu za jačim vanbrodskim motorima koji bi pokretali velika plovila koja se do sada nisu ni mogla zamisliti bez brodskih motora.

S nadom da smo probudili Vaše interesovanje u zaista najbolje vanbrodske motore na tržištu, a naveli smo samo neke karakteristike, pozivamo Vas da proverite gamu motora kod ovlašćenog prodavca.

Suzuki Marine modeli

V6

DF350
DF325
DF300
DF250
DF225

 

MID-RANGE

DF60
DF50
DF40