SEA RAY kompanija skoro 60 godina projektuje, proizvodi i distribuira motorne čamce, krstarice i jahte u rasponu od 5 do 20 m.

Upotreba inovativnih i naprednih tehnologija u projektovanju i proizvodnji plovila rezultovala je brojnim prestižnim nagradama. Svako SEA RAY plovilo je odraz najviših standarda u brodogradnji. Dizajn, detalji i materijali se pažljivo biraju i testiraju kako bi bili odobreni od strane najvećih stručnjaka. U SEA RAY ponudi se nalazi više od 40 različitih modela u rasponu od 5 m do 20 m. Ovakva raznolikost i široka ponuda ne može da se vidi kod drugih proizvođača. Takođe, SEA RAY može da se pohvali činjenicom da je nivo i kvalitet proizvodnje isti i kod najvećeg i kod najmanjeg plovila. Ovu činjenicu može da potvrdi i veliki broj zadovoljnih vlasnika, koji će Vam reći da sa Sea Ray plovilom nema greške, ma koji model izabrali.

SEA RAY, kao deo Brunswick korporacije, koja je najveći svetski proizvođač čamaca i brodova za razanodu, raspolaže ogromnim resursima koji garantuju dalji razvoj i napredak na zadovoljstvo sadašnjih i budućih klijenata.

O SERIJAMA

Novu seriju SPX karakteriše izražena sportska nota i pristupačna cena. Ovi mali energični sportisti dolaze u dužinama od 19-23 feeta sa motorom ili bez njega. Ponuđeni paketi opreme omogućavaju prilagođavanje plovila vašim potrebama, bilo da su one orijentisane ka pecanju, sportovima na vodi ili pak relaksaciji. Izuzetno popularna cena, velika mobilnost, širina plovila u klasi kruzera, korito dizajnirano tako da dodatna širina zadržava dobre performanse i stabilnost omogućavajući revolucionarnu upotrebu prostora na pramcu za sedenje.

SLX serija je rezultat uloženog napora da se dizajnira i proizvede plovilo koje će pružiti vrhunski doživljaj na vodi. To je zapravo kulminacija pravih odluka donetih upravo iz pravih razloga. Performanse, pogodnost, lakoća, inovacija, sve ove vrednosti Sea Ray ujedinjuje u seriji SLX kreirajući ugođaj koji je kao nijedan drugi.

SLX serija je perjanica po luksuzu kojim odiše. Takođe materijale koji su upotrebljavani u enterijeru plovila krasi izuzetan kvalitet, ali i dugovečnost usled koje SLX dugo vremena zadržava prvobitni sjaj.

Kada govorimo o pogonu, svaki model sa oznakom SLX nosi Mercruiser motor koji obiluje snagom i inovacijama ovog proslavljenog proizvođača motora. Mogućnost opcije hidraulične platforme, elekričnog towera sa povezanim bimini sistemom, navigacionog joystick-a, velikog touch screen-a i sistema Dynamic running surface upotpunjuju osećaj vrhunskog komfora koji pruža SLX. Ne treba zaboraviti ni Quiet ride sistem koji u simbiozi sa Tuned transome sistemom umanjuju buku, vibracije i tvrdoću same vožnje i do 50%, čime konverzaciju u vožnji čine lakšom, smanjuju umor i održavaju koncetraciju na višem nivou, što je na vodi od izuzetnog značaja, jer sigurnost ide pre svega! Inženjeri Sea Ray-a su jedni od retkih koji su projektovali gliser sa vanbrodskim motorom preko 12m. Plovila iz serije SLX dolaze u dužini od 7m do 12m.

SDX serija pruža potpuno novi uvid u ugođaj boravka na takozvanim deck plovilima. Prostor je glavna reč koja definiše enterijer kod SDX serije, jer je projektovana sa tim na umu da se kretanje i okupljanje prijatelja po plovilu obavlja bez ikakvih poteškoća. Velika platforma je još jedna prednost ove serije.

Sport Cruisers modeli postavljaju nove standarde u komforu i eleganciji. Ovi kruzeri se kreću od 8 m do 10,67 m nudeći vrhunski komfor i luksuz sa obilatim mogućnostima izbora individualne opreme, sve u zavisnosti od vaših potreba i namene plovila. Sam dizajn nije samo u funkciji estetike, nego i vožnje. Korito sa svojim genijalnim dizajnom u vidu izraženih linija od krme do kraja pramca prosto se drže za vodu dajući zavidnu stabilnost, a sam oblik korita jako povoljan kontakt plovila sa vodom čime se dobija odlična okretnost. Sva najnovija tehnologija dostupna u nautičkoj industriji korišćena je u izradi Sport Cruisers modela te integrisana u svaki pojedini model.Model 320 DAE predstavlja biser dizajna kako spoljašnjosti sa upadljivim aerodinamičnim vetrobranom i biminijem. Revolucionarno rešenje je postojanje tri ležaljke na pramcu sa naslonima za ruke i glavu koji se podešavaju. Prolaz do istih vodi kroz kokpit preko leve strane plovila, što nije slučaj kod drugih plovila gde vrata od kabine, imaju i funkciju stepenica do pramca. Sundancer je najprodavaniji model plovila Sea Ray-a i velika pažnja usmerena je na njegov razvoj. Zbog komfora koji pruža, ovaj model sa pravom nosi naziv „kuća“ na vodi.

L klasa je interpretacija Sey Ray-eve vizije pojma jahta i šta bi ona doista trebalo da predstavlja. Svaki milimetar ovih plovila dizajniran je i podređen najvišem luksuzu, koji je kod ovih modela plovila Sea Ray zasnovan na trima osnovama, koji čine kamen temeljac njihove izvedbe i to su: vrhunska izrada, dugovečnost i performanse bez premca. Luksuz kod L klase znači duša koja je udahnuta ovim plovilima.